Diëtetiek
Voeding heeft een grote impact op hoe we ons fysiek en mentaal voelen. Ze geeft ons voedingsstoffen en energie en hoort bij de belangrijke momenten in het leven. In een ideale wereld hebben we een gezond eetpatroon waarbij we op een ontspannen manier met voeding omgaan. In de realiteit zijn er veel zaken die het ons moeilijk maken om dat ideaalbeeld te bereiken.
Onze voeding kan bijvoorbeeld niet goed aangepast zijn aan onze fysieke behoeften (denk onder andere aan een te hoge cholesterol, een voedselallergie, een onevenwichtig voedingspatroon). Moeilijke eters kunnen in gezinnen zorgen voor stress aan tafel. Of jarenlang diëten kan onze relatie met voeding helemaal verstoren.
Een diëtist is een expert op vlak van voeding en de effecten daarvan op onze gezondheid. Het doel van de behandeling is om samen te komen tot een eetpatroon dat voldoet aan jouw wensen en noden. De diëtiste ondersteunt je met haar kennis in dit proces en helpt je om gezonde keuzes te maken. Van strenge diëten is geen sprake: we willen komen tot een gezonde levensstijl die je zonder problemen kan volhouden.
Kinderen en jongeren
Kinderen kunnen in onze praktijk terecht voor voedingsadvies over:
- gezonde voeding
- overgewicht en obesitas
- ondergewicht en groeiachterstand
- maag- en darmklachten
- voedings- en eetproblemen
- eetstoornissen
Volwassenen
Volwassenen kunnen voedingsadvies krijgen over:
- gezonde voeding
- hart -en vaatziekten
- overgewicht en obesitas
- ondergewicht
- (pre)diabetes
- emotioneel eten
- voeding bij zwangerschap en lactatie
- vegetarisme en veganisme
- maag- en darmklachten
Valt jouw vraag niet meteen in 1 van bovenstaande categorieën? Contacteer ons gerust om na te gaan of je in onze praktijk terecht kan of dat een doorverwijzing nodig is!

Jana Van der Snickt
Hallo, ik ben Jana! Als diëtiste (Odisee) en master in de gezondheidsbevordering (UGent) vind ik een goede relatie met voeding en gezonde gewoontes erg belangrijk. Zo geef ik niet enkel advies over ‘wat’ te eten, maar kijken we ook samen naar ‘waarom’ en ‘wanneer’ je eet. Eten is namelijk meer dan voedingstoffen voor het lichaam. Eten is cultuur en hangt ook nauw samen met onze identiteit. Eten brengt mensen samen.
Soms kan hierdoor een hapering ontstaan in het normale eetgedrag; zoals emotioneel eten, eetbuien, selectief en/of restrictief eetgedrag. Om hier een juiste ondersteuning te kunnen bieden, behaalde ik in 2024 een postgraduaat eetstoornissen aan de HoGent.
Daarnaast ben ik lid van de FODMAPP-diëtisten voor ondersteuning bij het prikkelbare darm- syndroom.
Zie ik je snel bij mij in de praktijk? Contacteer me:
+32 498 34 50 32
https://rosa.be/nl/hp/jana-van-der-snickt/
Consultaties
Eerste consultatie: 75 euro
In deze eerste consultatie maken we kennis en bekijken we jouw hulpvraag. We overlopen jouw verwachtingen, levensstijl, voedingsgewoonten en indien nodig medische gegevens. Je krijgt alvast enkele tips of doelen mee zodat je meteen aan de slag kan.
Deze consulatie duurt ongeveer 60-85 minuten.
Tweede consultatie: 60euro
In het tweede consult gaan we echt aan de slag. De eerste doelstellingen worden geëvalueerd en samen stellen we een plan op die bij jou past.
Deze consultatie duurt ongeveer 55 minuten.
Opvolgconsulten: 40 euro (kort: 25 minuten) – 60 euro (lang: 55 minuten)
In de opvolgconsulten bekijken we samen wat goed en minder goed loopt en hoe we dit kunnen verbeteren. Er wordt gefocust op een duurzame gedragsverandering. Afhankelijk van je vragen en doelstellingen bekijken we waar mogelijke barrières liggen en hoe we deze kunnen overbruggen. Alles gebeurt op het door jouw aangegeven tempo.
Afhankelijk van de vraag kan een opvolgconsult lang (55 minuten) of kort (25 minuten) ingeboekt worden. Ook de ouders, partners of andere belangrijke naasten zijn steeds welkom voor een individuele of duo sessie.
Terugbetaling:
Kinderen: De behandeling bij een erkend diëtist van kinderen met overgewicht en obesitas wordt terugbetaald. Het gaat om 10 consultaties gedurende 2 jaar. Om van deze terugbetaling gebruik te maken, moet aan volgende voorwaarden voldaan zijn:
- 6 tem 17 jaar oud zijn bij de start van de behandeling
- Een BMI hebben hoger of gelijk aan de waarde die overeenkomt met een BMI van 25
bij een volwassene - Een voorschrift van de huisarts of kinderarts hebben
Volwassenen: afhankelijk van jouw mutualiteit is er een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk.